top of page
Sök

Vad är Threads? | Hur kan det hjälpa ditt företag? | Allt du behöver veta om den nya plattformen.Vad är Threads?


Threads är en app från Instagram som låter dig utforska och delta i offentliga konversationer. Genom Threads kan du skapa egna inlägg, svara på andra och följa intressanta profiler. Innehållet kan vara text, länkar, foton, videor eller en mix av dessa.Hur fungerar Threads?


Threads sätter fokus på text och interaktion. Användare kan skapa korta textinlägg upp till 500 tecken och engagera sig genom att gilla, kommentera och dela andra användares inlägg. Möjligheten att inkludera länkar, bilder och videor finns också, även om det inte är huvudsyftet.Precis som på Instagram finns det två flöden på Threads. "Följer"-flödet visar innehåll från konton du följer. "För dig"-flödet visar en blandning av innehåll från dina följda konton samt rekommenderat innehåll baserat på algoritmen.Hur skapar jag ett konto på Threads?


Att skapa ett konto på Threads är enkelt, så här gör du!


 1. Ladda ner Threads-appen där appar finns eller gå in på https://www.threads.net/ 

 2. Logga in med ditt Instagram-konto. Om du inte har ett Instagram-konto behöver du skapa ett först, eftersom det för närvarande inte är möjligt att skapa ett Threads-konto separat.


Svårare än så är det inte! Nu är du redo att börja använda ditt Threads konto, men först lite annat som kan vara bra att veta innan du börjar.


 • I och med att Instagram och Threads är sammankopplat kan du när du skapat ditt konto välja att börja följa alla som du följer på Instagram för att på så sätt komma igång direkt och få ett aktivt flöde, detta är dock inget krav. Väljer du att avstå från detta kommer istället algoritmen skapa ett flöde som består av trender och saker som du gillat på Instagram. 

 • Även om Threads och Instagram är integrerade, upprätthåller de två separata konton. Detta möjliggör individuell anpassning genom att till exempel välja olika profilbilder och beskrivningar för varje konto. Dessutom kan du ha olika integritetsinställningar för varje konto, till exempel ett offentligt och ett privat.

 • Invånare inom EU har även möjlighet att använda Threads utan att skapa ett konto. Detta tillåter användare att visa och dela innehåll, men det är inte möjligt att skapa egna inlägg eller interagera med andra användares innehåll.

Hur ska man använda Threads som företag?


 1. Marknadsföring & reklam: Genom att använda Threads för att marknadsföra sina produkter eller tjänster genom att dela inspirerande bilder, videor eller kampanjer. Genom att engagera följare i en lättsam och interaktiv ton kan företaget öka medvetenheten och intresset för sina erbjudanden.

 2. Kundsupport och kommunikation: Threads kan användas för att tillhandahålla snabb och effektiv kundsupport genom direktmeddelanden och kommentarer. Företaget kan besvara kundförfrågningar, lösa problem och hantera klagomål på ett personligt och professionellt sätt, vilket stärker kundrelationerna och ökar kundnöjdheten.

 3. Feedback & marknadsundersökningar: Genom att interagera med följare och be om deras åsikter och synpunkter kan företag samla in värdefull feedback och genomföra marknadsundersökningar på Threads. Detta kan hjälpa företaget att förstå kundernas behov och preferenser bättre och därmed förbättra sina produkter eller tjänster.

 4. Produktlanseringar & evenemang: Du kan använda Threads för att skapa spännande trådar och inlägg inför produktlanseringar eller evenemang. Genom att dela förhandsvisningar, bakom kulisserna-innehåll och exklusiva erbjudanden kan företaget bygga upp förväntan och engagera följare på ett effektivt sätt.

Genom att använda dessa strategier på Threads kan ditt företag skapa en engagerad och lojal kundbas, öka sin synlighet och marknadsandelar samt stärka sitt varumärke.Hur blir man populär på Threads?


 • Håll det kort och enkelt! Använd bilder eller videor för att förstärka ditt innehåll när det behövs. 

 • Var frekvent och posta ofta då flödet försvinner snabbare än på andra sociala plattformar.

 • Var engagerad i andras inlägg, kommentera, gilla och dela vidare innehåll. 

 • Ställ många frågor i dina trådar för att uppmuntra dina följare att interagera med varandra och bidra med sina tankar och åsikter. Vad ska jag skriva om på Threads?


På Threads ska du undvika att komplicera det och ta tillfället i akt att föra lite glädje in i ditt innehåll på Threads. Fundera över vad du skulle vilja diskutera med din målgrupp. Här är några exempel:


 • Engagera din följare genom att ställa frågor som uppmuntrar till diskussion.

 • Visa din expertis och dela med dig av din kunskap inom din bransch för att skapa mervärde för dina följare. 

 • Ha en frågestund med dina följare

 • Skapa olika typer av listor som kan vara relevant för din publik.

 • Låt dina följare hänga med bakom kulisserna på ditt företag för att skapa transparens och förtroende. 

 • Häng med och engagera dig i de olika trenderna. 

 • Skapa roliga inlägg så som memes eller dela vidare andras innehåll som du gillar.

 • Till sist, ha kul med Threads och ta det inte på för stort allvar, skapa och dyk in i olika diskussioner utan att tänka för mycket! Lycka till med Threads! Om du behöver hjälp eller om du inte har tid att sköta ditt konto men ändå vill hänga med i utvecklingen och synas mer, kan du anlita oss för att sköta det åt dig. Kontakta oss på hello@digitalgen-z.se


Skrivet av Christopher Pearsson,

Digital Analytics Specialist

2024-04-30

Comments


bottom of page